• de lekkerste wijnen geselecteerd door Wietze
  • bekend van De Grote Tuinverbouwing
  • iedere zaterdag om 17:00 op SBS6
Wietze 2021

Jos Beeres Wijnkoperij

Wietze is de eigenaar van Jos Beeres Wijnkoperij, de grootste online snoepwinkel voor volwassenen. Hier vind je wijn voor ieder moment en voor iedere portemonnee. Wietze wil aantonen dat een goede wijn helemaal niet spannend of duur hoeft te zijn. Hij tipt al de lekkerste wijnen tussen de โ‚ฌ 5 en โ‚ฌ 10,- en heeft daarnaast natuurlijk nog een mooi en gevarieerd aanbod.

Jos Beeres Wijnkoperij

wijnweetjes

๐Ÿ‡ in een glas wijn zwemmen 125 druiven, dat komt neer op 700 druiven per fles. Eigenlijk is wijn dus een heerlijk fruitsapje!

๐Ÿ‡ goed wijnproeven doe je in de ochtend. Zonder je tanden te hebben gepoetst. Wel uitspugen hรจ…ย 

๐Ÿ‡ op een wijngaard in Stellenbosch in Zuid-Afrika wordt er barokmuziek gedraaid. Volgens de eigenaar wordt de wijn er beter door. Het klinkt in ieder geval prachtig!

๐Ÿ‡ oenophobia is de naam voor de angst die mensen hebben voor wijn. Ja, die bestaan echt!

๐Ÿ‡ de oudste fles wijn ter wereld die we kennen dateert uit de periode 325 en 350. Hij is dus ruim 1600 jaar oud. De fles kun je bezoeken in het Historisches Museum der Pfalz in Speyer, bij onze oosterburen.

๐Ÿ‡ ijsklontjes bij de wijn? Moet kunnen, zegt Wietze. Lekker verfrissend in de zomer.ย 

๐Ÿ‡ de duurste wijn ooit is een Romanee-Conti Burgundy uit 1945 die werd geveild voor 558 duizend dollar.ย 

๐Ÿ‡ Wietze woonde een tijdje in een hotel in Noordwijk. Over zijn avonturen daar verschijnt er deze zomer een boek, genaamd Kamer 251.