Navigeer eenvoudig door de pagina met het onderstaande menu:
Mostverrijking
Het verbeteren van de most door toevoeging van suiker (zie chaptaliseren) of door een deel van het vocht weg te laten lopen
Millésime
Franse term voor (met name) een champagne die gemaakt is van wijnen uit een specifiek oogstjaar en dus niet
Méthode traditionnelle
Franse term voor de traditionele methode voor het maken van mousserende wijn. Die houdt in dat de basiswijn een tweede vergisting op fles ondergaat
Meeldauw (vals en echt)
Meeldauw is een schimmelziekte die bij bepaalde weersomstandigheden – vooral bij koel
Malolactische omzetting
Proces in jonge wijn dat tijdens of na de alcoholische vergisting plaatsvindt. Meestal (maar ten onrechte) aangeduid als malolactische vergisting en vaak afgekort als mlf of malo. Melkzuurbacteriën zetten scherp smakend appelzuur om in het zachtere melkzuur.
Macération préfermentaire
Franse term voor het inweken van de druiven voorafgaand aan de vergisting. (Zie inweking)