Navigeer eenvoudig door de pagina met het onderstaande menu:
Roestvrijstalen tanks
Grote tanks die gebruikt worden om wijn in te laten gisten en te laten rijpen en om wijn in op te slaan. In moderne tanks kan over het algemeen de temperatuur van de wijn gestuurd worden
Riserva
Nogal losjes gebruikte term in Italië voor wijnen die van hogere kwaliteit zouden moeten zijn. In de meeste gevallen zijn er echter geen duidelijk eisen waaraan zo’n wijn moet voldoen
Restsuiker
De suiker die een wijn na de vergisting nog bevat. De hoeveelheid restsuiker bepaalt samen met de zuren in de wijn hoe droog of hoe zoet een wijn smaakt.
Réserve
Deze Franse term heeft net als de Engelse term Reserve geen wettelijke status. Producenten zijn vrij de term te gebruiken voor wijnen die ze zelf als bijzonder beschouwen of alleen bij wijze van marketing.
Reserva
Term die in Spanje en Portugal gebruikt wordt voor wijnen van een goed oogstjaar. In Portugal moet zo’n wijn een alcoholgehalte hebben dat 0
Remuage
Remuage is het gedurende een bepaalde periode dagelijks zacht schudden en draaien van flessen champagne-in-wording
Recioto
Italiaanse term voor een zoete wijn van aan de wijnstok verschrompelde en ingedroogde druiven. Recioto wordt gemaakt in Noordoost-Italië